WTA

Medison Kiz preko šampionke Vimbldona, Markete Vondrušove, do Top 4 na US Openu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 08:19
Medison Kiz preko šampionke Vimbldona, Markete Vondrušove, do Top 4 na US Openu Tanjug/AP Photo

Medison Kiz poslednja je učesnica ženskog polufinala US Opena, pošto je za samo 81 minut eliminisala aktuelnu šampionku Vimbldona, Marketu Vondrušovu - 2:0, po setovima 6:1, 6:4. 

Amerikanka je posebno nemilosrdna bila u prvom setu, kada je nizala brejkove i brzo povela sa 5:0 u gemovima, a nije je poremetilo ni to što je jednom gledaocu pozliko na tribinama, meč prekinut a ona priskočila u pomoć čoveku. 

 

Malo više borbe viđeno je u drugom setu, jer je Čehinja povela sa 4:3, pa u sledećem gemu osmom gemu propustila čak pet brejk lopti, ali je iskusna domaća teniserka pregurala tu krizu i "odservirala" kući protivnicu. 

"Volim da igram ovde. Pred domaćom publikom nikada ne možete da se osetite da ne možete da se izvučete iz neke situacije", rekla je Amerikanka koja se izborila za treće polufinale US Opena (2017, 2018), posle serije ispadanja u ranoj fazi Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država. 

Kiz i Beloruskinja Arina Sabalenka odlučuće jednu finalistkinju, a drugu ćemo dobiti na kraju meča Karolina Muhova (Češka) - Koko Gof (SAD). Inače, ovo je prvi put da su dve Amerikanke stigle do polufinala US Opena od 2020. godine.