Novak Djoković

Đoković bez problema do trećeg kola: Zapata Miraljes nemoćan, sledi okršaj sa Đereom

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

30.08.2023 22:01
Đoković bez problema do trećeg kola: Zapata Miraljes nemoćan, sledi okršaj sa Đereom Tanjug/AP Photo/John Minchillo

I dalje se zagreva Novak Đoković na US Openu. Bernabe Zapata Miraljes je pružio kakav takav otpor ali maksimalna pobeda srpskog asa se nije dovodila u pitanje.

Po setovima je bilo 6:4, 6:1, 6:1 za drugog tenisera planete, a susret je trajao dva sata.

Đoković nas je već navikao da u uvodnim rundama grend slema uglavnom isprobava različite taktike, servise, "drop šotove", a gas dodaje po potrebi. Tako je bilo i u ovom meču. Susret je počeo poprilično ujednačeno, a srpski as je napravio brejk pri rezultatu 2:2, potom ga i potvrdio, te rutinski priveo prvi deo igre kraju.

U drugom setu Đoković je bio nešto konkretniji, odmah je svom snagom napadao servis rivala, a nakon što je Španac poveo 1:0 drugi reket sveta je demonstrirao silu, vezao šest gemova i poveo sa 2:0.

Bilo je važno da na startu trećeg seta Đoković održi koncentraciju i da ne dozvoli rivalu da pomisli da može da se vrati u meč. Zapata Miraljes je imao četiri brejk lopte u uvodnim gemovima trećeg seta, ali ih je srpski as sve spasio, a onda i oduzeo servis rivalu pri rezultatu 2:1. Brejk je ubrzo i potvrdio i Špancu je bilo jasno da od velike senzacije nema ništa.

Sada je pred Đokovićem dan pauze, a onda nas očekuje srpski derbi između Novaka i Lasla Đerea, koji je ranije danas rutinirao kvalifikanta Huga Gastona iz Francuske.