Novak Djoković

Rud poslednja prepreka: Đoković danas može da postane rekorder po broju Grend slem titula

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

11.06.2023 08:00
Rud poslednja prepreka: Đoković danas može da postane rekorder po broju Grend slem titula Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Bliži se kraj i drugog Grend slema u sezoni. U finalu Rolan Garosa sastaće se Novak Đoković i Kasper Rud, a duel je na programu od 14.30.

Biće ovo 34. finale nekog od četiri velika turnira za srpskog asa, koji ima 22 titule, isto koliko i Rafael Nadal, te bi se trenutno treći teniser planete osamio na vrhu ove prestižne liste.

"Ništa još nije gotovo, imam još jedan meč, Rekao sam više puta da je Rolan Garos turnir na kom želim da igram najbolji tenis kada je šljaka u pitanju. Stavio sam sebe u idealnu situaciju da osvojim titulu. To me pokreće kada ustanem ujutru, kada pomislim na ono što želim. To su Grend slemovi. Osvojio sam Australijan Open, igraću finale u Parizu, ne mogu da tražim više od toga. Lepo je pričati o rekordima, ali moram da pobedim da bih bio na toj listi. Znam šta treba da radim sa svojim timom, razmišljamo o narednom meču."

Sa druge strane Kasper Rud je u finalu igrao i prošle godine, kada je bio lak plen za Nadala, a ni sada nije favorit, čega je Norvežanin svestan.

"Prošle godine je finale bilo protiv Rafe, ove godine protiv Novaka, pa šta kažete? To su dva najteža igrača u istoriji, ja ću biti autsajder, zato ću pokušati da igram bez mnogo emocija, da uživam na terenu i da se smejem koliko god mogu. Novak ide na svoju 23. gren slem titulu, ja na prvu, to je velika razlika, ali daću sve od sebe i nadam se da će to biti dobar meč".

Takođe, što se međusobnih duela tiče, statistika je apsolutno na strani Đokovića, koji je u dosadašnjoj karijeri sva četiri puta slavio protiv današnjeg rivala.