Novak Djoković

Novak Đoković: Mnogi misle da nije pametno da igram na Vimbldonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 20:45
Novak Đoković planira da igra na Vimbldonu Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Novak Đoković planira da igra na Vimbldonu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je plan sve vreme bio da igra Vimbldon i da je došao u London ranije da trenira da bi pokušao da to i učini. 

"Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima", rekao je Đoković, a prenosi "BBC". 

Đoković je istakao da su u lekarskom timu veoma zadovoljni jer se sve odvija prema planu. 

"Ne forsiram sebe do 100 odsto, ali nadam se da ću doći do tog nivoa u narednih nekoliko dana. Rehabilitacija od prvog dana ide prema planu i iz dana u dan se postepeno oporavljam", dodao je Đoković koji je operisao koleno pre nešto manje od tri nedelje.

 

 

Usledilo je pitanje novinara kad će doneti odluku o igranju na Vimbldonu.

"U narednih četiri, pet, šest dana. Ako budem znao da mogu da igram na svom maksimumu ili blizu njega, onda ću igrati. Ako ne, neka daju šansu nekome drugom da proba", zaključio je Đoković.

Vimbldon je na programu od prvog do 14. jula, a Novak Đoković je osvajao ovaj turnir sedam puta, poslednji put 2022. godine, a prošle sezone poražen je u finalu od Španca, Karlosa Alkaraza.