Novak Djoković

Alkaraz iznenađen Novakovom odlukom: Izgledao mi je sasvim dobro protiv Serundola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 08:00
Karlos Alkaraz udara lopticu tokom meča na Rolan Garosu Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Karlos Alkaraz udara lopticu tokom meča na Rolan Garosu

Iako se cela teniska javnost u Srbiji nadala da će Novak Đoković ipak uspeti da smogne snage i nastavi borbu na Rolan Garosu posle plasmana četvrtfinale i pobede nad Franciskom Serundolom, povreda meniskusa kolena, je ipak bila jača. Srpski teniser u dogovoru sa lekarima odlučio je da odustane od bitke za titulu, pa se Kasper Rud bez borbe plasirao u polufinale. 

Sa druge strane kostura u završni deo turnira plasirao se i jedan od favorita za titulu, mladi Karlos Alkaras, koji je uoči duela sa Janikom Sinerom, od ponedeljka prvim reketom sveta, prokomentarisao Novakovu odluku i dodao da je iznenađen istom.

"Bio sam iznenađen što se povukao sa turnira nakon što sam gledao meč juče. Završio je igrajući sjajan tenis. A priori, nije osećao bol na kraju meča. Bilo je iznenađenje što se povukao, ali dogovorio se sa timom i doktorom. Tenis je takav, morate da se suočite sa tim. To što nemate Đokovića na turniru, malo je frustrirajuće za navijače", rekao je Španac i dodao:

"Video sam da je povreda meniskusa, nisam znao koliko je ozbiljna povreda, ako mi kažete da postoji ruptura. Nisam lekar niti znam koliko dugo će biti van terena. Rupture nikada nisu dobre vesti. Sve što mogu da kažem sada je da se nadam da će brzo da se oporavi brzo. Pokazao je mnogo puta da se vraća mnogo jači posle povreda i da to radi brzo. Želim mu da se što pre oporavi i vrati na teren. Da svi možemo da uživamo u njegovom tenisu."
 

 

 

Novak se žalio na stanje šljake u Parizu, dok je Španac bio zadovoljan uslovima.

"Ako je on tako video, onda je video. Ja lično nisam imao nikakav problem sa šljakom. U ovom momentu uživam u tenisu."

Naredni rival Alakara u polufinalu biće mu Janik Siner.

"Morate da trčite kao na maratonu. Mislim da nema ništa loše u svojoj igri. Sve što radi, radi perfektno. Način na koji udara lopticu, to radi jako dobro, gura vas do limita na svakoj loptici. Ja to volim, volim takve mečeve, prethodni susreti koje smo igrali su bili takvi i volim to, volim da tražim rešenja, kao što sam to radio ranije, pronalazio sam način da ga dovedem u problem. To je dobro za tenis", kazao je Karlos i poručio:

"Možda malo više nervi rade. On je verovatno jedan od najvećih izazova sada u tenisu, najbolji teniser na svetu, sada je prvi na planeti. Biće interesantno, mečevi koje igramo… Svi su želeli sigurno da igramo mi to polufinale, mislim da će biti sjajno za navijače", zaključio je Španac.