Novak Djoković

Ni kiša nije omela Đokovića da proslavi rođendan i plasira se u čevrtfinale turnira u Ženevi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 20:52
Novak Djoković se plasirao u drugo kolo turnira u Ženevi Tanjug/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP
Novak Djoković se plasirao u drugo kolo turnira u Ženevi

Srpski teniser, Novak Đoković je savladao Janika Hanfmana 2:0, po setovima 6:3, 6:3 i tako prošao u čevrtfinale ATP turnira u Ženevi.

Prvi teniser sveta je dobro otvorio duel. Bio je siguran na svom servisu, dok je redovno pretio kada je protivnik servirao. Pri rezultatu 3:2 su viđene i prve brejk lopte koje je Đoković iskoristio. Servirao je srpski igrač za vođstvo u setovima i mučio se u tom gemu. Kiša je prekinula meč na više od sat vremena, a nakon pauze Đoković je priveo set kraju i poveo 1:0.

Ipak, deluje da je prekid više prijao nemačkom teniseru. Odmah na startu drugog seta je Hanfman oduzeo servis protivniku i poveo 3:0. Đoković je ekspresno uzvratio brejkom, a zatim i još jednim oduzetim servisom i tako vrlo brzo otišao na 4:3. Nemac do kraja nije osvoji nijedan gem, te je srpski teniser bez većih problema prošao u čevrtfinale turnira u Ženevi.

Đoković je prvo dobio na poklon rođendansku pesmu od navijača sa tribina, a potom su mu organizatori turnira priredili iznenađenje i doneli na teren tortu. Srbin je prvo duvao u svećice, pa simbolično podigao tortu kao pehar, a onda podelio tortu sa skupljačima lopti i počastio ih za rođendan.

Srpski teniser će u narednoj rundi takmičenja igrati sa boljim iz duela Denisa Šapovalova i Talona Grikspora.