Novak Djoković

Novak Đoković ne haje za ograničenja u Americi: Kajanje može samo da vam škodi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2023 17:07
Novak Đoković ne haje za ograničenja u Americi: Kajanje može samo da vam škodi Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Novak Đoković dao je ekskluzivan intervju za CNN, u kom se osvrnuo na svoju trenutnu situaciju i na činjenicu da mu je onemogućeno da igra na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Podsetimo, zbog odluke da se ne vakciniše protiv koronavirusa, najbolji srpski teniser nije mogao da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Iako je Đoković propustio šansu da osvoji važne bodove na ovim turnirima, istakao je da se ne kaje zbog svojih odluka.

"U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost", rekao je Đoković i usput čestitao španskom tenieru Karlosu Alkarazu na prvoj poziciji ATP liste.
 

 

 

Ostaje žal što nije igrao na pomenutim mastersima, kao i nada da će se situacija sa ograničenjima u Indijan Velsu i Majamiju promeniti u toku godine.

"Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu i Majamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspeha tamo, ali doneo sam svesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu."

Odnos publike i Novaka na US Openu se promenio na bolje tokom njegovog poslednjeg finala sa Danilom Medvedevim 2021. godine.

"Zaista želim da budem u Njujorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživeo sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala… Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti", zaključio je Đoković.