Novak Djoković

Alkaraz obezbedio plasman u četvrtfinale Indijan Velsa: Džek Drejper predao meč zbog povrede

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.03.2023 10:42
Alkaraz obezbedio plasman u četvrtfinale Indijan Velsa: Džek Drejper predao meč zbog povrede Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu, pošto mu je jutros Britanac Džek Drejper predao meč zbog povrede stomačnog mišića pri rezultatu 6:2, 2:0.

Alkaraz je nakon susreta izjavio da mu je rivo što se na ovakav način plasirao u narendo kolo takmičenja, poželeo je rvalu brz oporavak, a odmah po okončanju meča je prilikom tradicionalnog ispisivanja poruke na TV kameri napisao:

"Džek, brzo se oporavi".

Alkaraz je tako stigao do 101. trijumfa na ATP turu i nastavlja poteru za Novakom Đokovićem na prvoj poziciji ATP liste, a da bi u tome uspeo potrebno je da trijumfuje na ovom turnir.

Španac će u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, koji je pobedio Amerikanca Tomija Pola 3:6, 6:3, 7:6 (8:6).

Plasman u četvrtfinale izborili su još Italijan Janik Siner, Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tiafo, Rus Danil Medvedev, Britanac Kameron Nori i Španac Alehandro Davidovič Fokina.