Novak Djoković

Đoković odbranu trona u Melburnu započinje protiv Hrvata: Rival u prvom kolu će mu biti 178. igrač sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 10:38
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković

Najbolji svetski teniser Novak Đoković će u prvom kolu Australijan opena igrati sa mladim hrvatskim teniserom Dinom Prizmićem.

Hrvat je, posle Marijana Navonea iz Argentine (5:7, 6:3, 6:2) i sunarodnika Dujea Ajdukovića (7:5, 6:0), rano jutros pobedio Tunišanina Aziza Dugaza sa (6:3, 6:4) i tako kompletirao put kroz kvalifikacije.

 

 

Prema ranije utvrđenom rasporedu takmičenja meč prvog kola branilac trofeja u Melburnu i 178. tenisera na svetu kojem će ovo biti debitantski nastup na nekom Gren slemu. Će biti odigran u nedelju, 14. januara na "Rod Lejver areni".

U potencijalnom drugom krugu Australijan Opena Đoković bi najverovatnije mogao da se sastane sa domaćim predstavnikom Aleksejom Popirinom koji u prvom kolu igra sa zemljakom Markom Polmansom kome su organizatori dodelili vajld kard.

U četvrtfinalu bi ga najverovatnije sačekao duel sa Stefanosom Cicipasom, a izbegao bi mogući susret sa Aleksandrom Zverevim sve do finala, a u borbi zatrofej bi mogao da se sastane i sa najbližim konkurentom Karlosom Alkarazom koji će se na startu takmičenja sastati sa Rišarom Gaskeom.

Za protivnike u prvom kolu kvalifikanta je dobio i Dušan Lajović, a u pitanju je Italijan Đulio Cepijeri, Laslo Đere će igrati protiv Artura Kazoa, a u slučaju prolaska u narednu rundu takmičenje potencijalni rival mu je Holger Rune, dok će se Miomir Kecmanović na otvaranju turnira sastati sa Josukeom Vatanukijem, 73. igračem na ATP listi iz Japana.