Novak Djoković

Holger Rune: Đoković nas drži u realnosti i neće se povući dokle ne počnemo da ga pobeđujemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 21:40
Holger Rune: Đoković nas drži u realnosti i neće se povući dokle ne počnemo da ga pobeđujemo Guliver/Eibner-Pressefotox

Danski teniser i osmi igrač ATP liste Holger Rune smatra da se Novak Đoković neće penzionisati dokle god bude osvajao Grend slem turnire i ostala važna takmičenja na Turu.

Srpski teniser još uvek ne razmišlja da okonča karijeru, iako će narednog maja napuniti 37. godina. A i što bi? Bez obzira što se ne nalazi u jeku mladosti i dalje je na vrhuncu svoje igre. Ove godine osvojio je tri od četiri grend slema, kao i Završni masters u Torinu i prema rečima Holgera Runea, Đoković će i dalje vladati "belim sportom" dokle god bude imao snage za to. Odnosno, dok se ne pojavi neki novi Nadal ili Federer, koji bi mogli da mu pomrse konce na bitnijim turnirima.

"Mlađa generacija spremna je da preuzme primat Đokoviću na ATP turu, ali činjenica je da je Novak osvojio tri od četiri Grend slema ove godine. Na vrhuncu je svoje igre, savladiv je, ali ne treba ga pobediti samo jednom, već svaki put. Pokušaću da ga pobeđujem u kontinuitetu, jer ako nastavi da osvaja ove velike turnire, zašto bi se povukao?", rekao je Danac u podkastu Džimija Konorsa.

Iako bi mu bilo lakše da se Đoković penzioniše, Runeu je drago što je Novak i dalje na Turu.

"Mislim, neće stati dok ga ne pobedimo, što pre podignemo nivo, pre ćemo preuzeti. Zapravo mi se sviđa što je Novak još uvek tu, jer znate, za nas mlade igrače je važno da stvarno vidite šta je stvarni svet na neki način, šta je prava stvar, znate. Ako nikada ne doživite Rodžera, Rafu ili Novaka, mislim da bi nam nešto nedostajalo i mislim da je Novak drži izuzetno visok standard koji je nama od pomoći", rekao je osmi teniser sveta.

Holger Rune i Novak Đoković sastali su se pet puta do sada, a statistika je na strani srpskog tenisera koji u međusobnim duelima vodi 3:2.