Novak Djoković

Osveta se servira hladna: Đoković pokazao Sineru da još "ima da uči" i osvojio Završni masters

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

19.11.2023 19:57
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Novak Đoković

Odavno je Novak Đoković postao sinonim za tenisko savršensvo, a svetski broj jedan je taj epitet samo potvrdio osvojivši po rekordni sedmi put Završni ATP masters. Srpski as je u finalu bio bolji od Janika Sinera - 6:3, 6:3.

Đoković je svoj prvi Završni masters osvojio još 2008. godine kada se taj turnir održavao u Šangaju, onda je četiri puta slavio u Londonu u čuvenoj "O2" areni, a sada je po drugi put podigao ovaj trofej u Torinu.

Od starta meča je bilo jasno da prvi reket sveta ne planira da dozvoli Sineru da pomisli da može da pobedi po drugi put u svega pet dana verovatno i najboljeg svih vremena. Ekspresno je Novak poveo sa 4:1 i do kraja prvog seta nije imao problema da dođe do početne prednosti.

Drugi set počeo je onako kako je svaki Đokovićev navijač priželjkivao. Srpski teniser napravio je brejk odmah u prvom gemu i to bez izgubljenog poena, a onda ga je potvrdio sigurnim servis gemom u kome takođe Siner nije uspeo da osvoji poen.

Usledio je dugačak gem u kome je Siner servirao maltene za opstanak, jer da je Đoković poveo sa 3:0 verovatno bi već tada sve bilo rešeno. Ipak, Italijan je preživeo, ali je Đoković nastavio sa fenomenalnim servisima i dok je konstanto vršio pritisak na Sinerove servise.

Upravo je sedmi gem drugog seta trajao 16 minuta i Italijan je smanjio na 4:3, ali to nije omelo Đokovića da dođe pobede.

Posle duge sezone, u kojoj je Đoković osvojio tri od četiri Grend slema, u kojoj je srpski as podigao trofeje u Adelejdu, Sinsinatiju i Parizu, običan čovek bi pomislio da je sada vreme za odmor do januara kada počinje Australijan open.

Ali, od odmora nema ništa, barem još neko vreme. Đoković će se u ponedeljak ili utorak priključiti Dejvis kup reprezentaciji Srbije koja je sa njim u sastavu jedan od glavnih kandidata za "salataru".