Novak Djoković

Novak je Novak, trenutno najbolji na svetu: Alkaraz poštuje rivala i priželjkuje svoj najbolji tenis u torinskom polufinalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 16:50
Novak je Novak, trenutno najbolji na svetu: Alkaraz poštuje rivala i priželjkuje svoj najbolji tenis u torinskom polufinalu Guliver

Uz pomoć svog jedinog "dužnika" na ovogodišnjem Završnom mastersu, Janika Sinera, najbolji teniser sveta svih vremena, Novak Đoković, juče je prošao u polufinale turnira serije 1.000 u Torinu, a posle današnje pobede Karlosa Alkaraza protiv Danila Medvedeva jasno je da će sutrašnju odbranu titule na severu Italije nastaviti protiv Španca. 

Posle poraza od Zvereva, drugi reket sveta morao je da dobije Andreja Rubljova, onda i njegovog zemljaka, a kako je rešio oba ta zadatka ide u najveći derbi teniske današnjice. Drugi deo posla završio je neočekivano brzo. 

"Veoma sam srećan. Sjajno je igrati ovde, prvi put u polufinalu. Igrao sam odličan tenis poslednja dva meča. Bilo je teško na početku. Teška je priprema za meč protiv igrača kakav je Danil. Jučerašnji trening je bio dobar i sve što sam uradio pre duela je bilo perfektno", rekao je Alkaraz.

 

 

Pobednik dva Grend slema objasnio je deo dobitničkog recepta protiv Medvedeva. 

"Pokušavao sam na ovoj podlozi da igram agresivno. To je moja taktika. Protiv Rubljova sam radio isto. To je nešto na čemu radimo, da bismo to uradili na meču. Moj tim mi govori da uživam na terenu i to je ono što sam uradio... 

Najvažnije je bilo što sam ostao snažan mentalno. Bilo je nekoliko gemova na moj servis kada sam se mučio. On je sjajno riternirao i stavljao pritisak na mene. To je bilo najvažnije, da dam sebi šansu", smatra momak koji je ovog leta prekinuo neverovatnu šampionsku dominaciju Đokovića na Vimbldonu. 

Naredna prepreka je Đoković, prema kom Alkaraz oduvek imao veliko poštovanje. 

"To je jedan od najtežih izazova. Protiv Novaka u polufinalu turnira koji je osvajao šest puta. Novak je Novak, on je najbolji na svetu trenutno. Izgubio je samo šest mečeva, to znači da je neverovatan. Probaću da odigram svoj najbolji tenis, baš kao što sam uradio u prethodnim mečevima", svestan je Alkaraz.

 

 

Ovo će biti peti duel Karlosa i Novaka, a trenutni skor je 2:2. Srbin je slavio u polufinalu Rolan Garosa 2023 i u finalu Mastersa u Sinsinatiju, pre nekoliko meseci, dok je Španac svoj raskošni talenat dokazao u pomenutom finalu Vilmbldona 2023 i u polufinalu prošlogodišnjeg Mastersa u Madridu.