Novak Djoković

Novak Đoković glavni favorit za trijumf u Torinu, ostali prete iz senke: Holger Rune najavljuje zanimljiv tenis u Torinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 08:30
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Novak Đoković

Porazom od Janika Sinera u 3. kolu završnog Mastersa u sezoni, danski teniser Holger Rune završio je takmičarsku 2023. godinu i najavio da će period pred sobom pokušati da iskoristi da se što bolje odmori, a zatim i pripremi za start naredne sezone.

Trenutno osmi teniser na ATP listi priznanje da je Italijan bio bolji od njega i da je zasluženo trijumfovao, a isto tako naglašava da je srpski teniser Novak Đoković glavni favoriti za osvajanje trofeja u Torinu.

"Nisam se mnogo uzbudio što sam izgubio prvi set od Sinera jer svaki put kada se nas dvojica sastanemo on osvoji taj deo igre. Tako da sam znao da mogu se da se vratim u meč. Osvojio sam drugi set u taj-brejku i verovao da imam snage za potpuni preokret, ali on je bio bolji, pobedio je i želim mu mnogo uspeha u nastavku turnira", rekao je posle meča Rune, a na pitanje ko je favorit za osvajanje turnira je odgovorio:

"Pre svih Novak Đoković. On je uvek favorit, pa tako i sada, ali tu su još Janik Siner Danil Medvedev, mada je i Siner sjajan. Zasita mislim da će biti vrlo interesantna završnica turnira i sa zadovoljstvom ću je pratiti."

Danski teniser je 2023. godinu završio kao osmi teniser na ATP listi i sebi je postavio cilj da naredne sezone mora da bude uspešniji.

"Ponosan sam na sve ono što sam uradio u ovoj sezoni. Osvojio sam osmo mesto, igrao tenis na vrhunskom nivou, ali želim da budem još bolji. Znam da imama prostora da unapredim igru i verujem da ću u tome uspeti. Malo ču da omdorim i odmah kreću prirpeme za narednu godinu", rekao je Rune.