Novak Djoković

Direktor turnira u Majamiju: Zatražili smo izuzeće za Đokovića

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.03.2023 19:34
Direktor turnira u Majamiju: Zatražili smo izuzeće za Đokovića Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Direktor mastersa u Majamiju Džejms Blejk izjavio da se nada da će najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igrati na turniru na Floridi, prenose američki mediji.

Đoković je dostavio dokumentaciju i podneo molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD, kako bi zaigrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju s obzirom na to da američke vlasti i dalje ne dozvoljavaju boravak nevakcinisanim strancima.

"Pravila se zvanično menjaju 11. maja, ali mi smo od američke vlade zatražili izuzeće, jer zaista ne vidimo da njegovo igranje ovde predstavlja opasnost. Oni su taj datum postavili zbog kalendara, ali turnir ne možemo da organizujemo posle 11. maja pa bismo voleli da Đoković igra ovde. Istakli smo činjenicu da bi to bilo dobro za privredu, zajednicu Majamija i za ljubitelje tenisa širom sveta koji žele da vide velikog šampiona u ovom gradu", rekao je Blejk.

Masters u Majamiju biće odigran od 22. marta do drugog aprila.

"Videćemo da li je delotvorno, ali nažalost ništa nije u našim rukama. Pozvan je, na listi je učesnika... Osvajao ovaj turnir šest puta i voleli bismo da ima priliku da igra za sedmi trofej. 

Uradili smo sve što smo mogli. Ako Đokoviću bude dozvoljeno da igra u Indijan Velsu bićemo spremni da ga dočekamo i u Majamiju", zaključio je Blejk.

On je istakao da su organizatori turnira u Majamiju dodelili specijalne pozivnice za učešće Austrijancu Dominiku Timu i Britanki Emi Radukanu.

Masters u Indijan Velsu je na programu od osmog do 19. marta.