Novak Djoković

Nadal se predomislio: Neće u penziju sledeće godine, hoće da stigne Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 11:01
Nadal se predomislio: Neće u penziju sledeće godine, hoće da stigne Đokovića Guliver/Peter Dovgan

Mnogo puta su španski tensier Rafael Nadal i članovi njegovog tima govorili o tome kako će 2024. godna, zbog problema sa povredama, biti poslednja tokom koje će se takmičiti na ATP turu, a sada je osvajač 22 Grend slem titule promenio priču.

Zapravo, on nije odbacio mogućnost da se penzioniše naredne godine, ali otkriva da postoji šansa da se takmiči i tokom 2025. godine.

 

 

"Ne znam zašto bih organičavao sebe bilo kakvim tvrdnjama i prognozama. Znam da imam 37 godina, ali trenutno se osećam dobro, kako doktori kažu, oporavak ide po planu i početkom godine se vraćam na teren. Želim da se takmičim i osvajam trofeje, a ako se i po končanju 2024. godine budem osećao dobro, ne vidim zašto ne bih nastavio", rekao je Nadal i dodao:

"Treniram svaki dan, ali dovoljno sam iskusan da znam je jedno trenirati, ma koliko god to naporno bilo, a igranje takmičarskih mečeva nešto sasvim drugo. Zato i kažem da iz ove pozicije nije lako reći da li ću se povući naredne sezone ili ne. Videćemo kako ću se osećati".

Mnogi su ovu njegovu odluku o potencijalnom odlaganju odlaska u penziju protumačili kao želju da stigne, a možda i prestigne Novaka Đokoviča koji u trenutno "beži" za dve Gren slem titule.