ATP

Radim na mentalnom zdravlju sa terapeutom: Dušan Lajović otkrio posebnu dimenziju vrhunske partije protiv Sinera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2023 22:16
Radim na mentalnom zdravlju sa terapeutom: Dušan Lajović otkrio posebnu dimenziju vrhunske partije protiv Sinera Guliver/(AP Photo/Andy Brownbill)

Srpski teniser Dušan Lajović nije, na papiru, imao puno šansi protiv Janika Sinera u drugom mkolu Mastersa u Sinsinatiju, ali je 33-godišnji Beograđanin sa 66. mesta na ATP listi zadivio večerašnjom partijom i odneo pobedu u duelu drugog kola sa šestim reketom sveta, mnogo mlađim od njega.

I to posle napora učinjenog u kvalifikacijama za glavni žreb turnira serije 1.000, odnosno nekoliko eskpresnih ispadanja na takmičenjima manje bodovne težine u posledn je vreme. 

 

 

"Promenio sam mnoge stvari u vezi sa sobom. Radim na mentalnom zdravlju sa terapeutom, promenio sam neke stvari kod sebe, što je uvek teško, pogotovo kada čovek ima preko 30 godina. Već smo gotove osobe i za promenu je potreban napor. Ali počelo je da funkcioniše", otkrio je deo tajne današnjeg podviga Lajović.

O samom meču sa pobednikom nedavnog mastersa u Torontu rekao je sledeće stvari. 

"Znao sam da će biti teško, ima mnogo samopouzdanja, bilo je gusto. Koristio sam dobro kik i ravne servise, uspeo sam da skinem time pritisak sa sebe. U taj brejku sam imao veliku želju, on je napravio neke greške," kazao je član Dejvis kup reprezentacije Srbije, sa dve titule u profesionalnoj konkurenciji.