ATP

Laslo Đere zaustavljen u kvalifikacijama za Masters u Sinsinatiju: Kokinakis bolji u tri seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2023 08:55
Laslo Đere zaustavljen u kvalifikacijama za Masters u Sinsinatiju: Kokinakis bolji u tri seta Guliver/AP Photo/Chris Carlson)

Za razliku od zemljaka Dušana Lajovića, Laslo Đere zaustavljen je u kvalifikacijama za Masters u Sinsinatiju, pošto je posle tri seta morao da prizna poraz od Tanasija Kokinakisa - 1:2 (3:6, 6:3, 5:7). 

Polufinalni duel Srbina i Amerikanca potrajao je dobra dva sata, a 35. reket sveta pružao je sve vreme snažan otpor lošije rangiranom Amerikancu, naročito u drugom - dobijenom setu i trećem, u kom je pobednik rešen tek u 12. gemu. 

Uspeo je Đere čak i da spase dve meč lopte, ali je rival iskoristio sledeću i sprečio našeg Dejvis kup reprezentativca da i u Sinsinatiju demonstrira odličnu formu iz poslednjih nekoliko nedelja.

Đere je zamalo ostao bez finala u Kicbilu, a pre toga je namučio Aleksandra Zvereva u finalu Hamburga, dok ga sada očekuje resetovanje i priprema za borbu za Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država. Masters u Sinsinatiju počinje 13. avgusta, a US Open petnaest dana kasnije.