ATP

Gledam ga dok ručam sa porodicom: Alkaraz trofej Vimbldona drži u dnevnoj sobi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 09:38
Gledam ga dok ručam sa porodicom: Alkaraz trofej Vimbldona drži u dnevnoj sobi Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Šesnaesti jul 2023. godine poseban je dan u karijeri Karlosa Alkaraza, jer je tada osvojio prvi Vimbldon u seniorskoj konkurenciji, ali ni španski teniser ni posle skoro mesec dana od pobede protiv Novaka Đokovića ne može da veruje da je baš on stao na put najboljem "reketašu" sveta svih vremena u njegovom napadu na 24. Grend slem titulu. Iako mu prestižni trofej stoji pred nosom svaki put kada boravi u domovini. 

U vezi s tim, dečački iskreno i skromno, lider ATP liste otkrio je medijima jedan zanimljiv detalj iz njegove kuće. 

"Imam trofej u svojoj dnevnoj sobi, tako da svaki put kad ručam, večeram sa porodicom, vidim ga. To je nešto što ne želim da zaboravim", preneo je 20-godišnji Španac.

Ubrzo posle veličanstvenog londonskog meča u pet setova morao je dalje u bitku za bodove i novčane premije. 

"Imao sam nedelju dana da razmišljam o tome. Nisam imao previše vremena. Trebalo mi je malo više jer je to nešto ludo. Osvajanje Vimbldona sa 20 godina je nešto o čemu sam sanjao kada sam počeo da igram tenis. Bio mi je to četvrti turnir na travi, tako da je bilo potpuno neočekivano. Dakle, za mene je to veliko dostignuće i nešto zbog čega moram da odvojim vreme kako bih razmislio".

 

 

Alkaras je u karijeri osvojio 12 titula, od čega šest ove sezone, sa sve Grend slem trofejima sa Vimbldona ove i US Opena prošle godine. 

"Znam da je sve došlo tako brzo. Sjajni turniri, dva Grend slema, a imam samo 20 godina. Znam da sam baš mlad. Radio sam da bih bio u poziciji da se borim za ovakve stvari. Ali ne možete da shvatite dok to ne uradite. Razmišljam ponekad o poslednjem poenu na US openu, na Vimbldonu i drugim turnirima koje sam osvojio. Još uvek ne mogu da verujem, naježim se, ludo je", zaključio je Alkaraz.

Vodeći teniser sveta uskoro počinje Masters u Torontu, posle čega ga čeka Grend slem u Njujorku. U Kanadi će biti slobodan u prvom kolu, a onda ga čeka duel sa pobednikom susreta Sapat Miraljes - Šelton.