ATP

Nik Kirjos najavio kraj karijere: Imam 28 godina, ali zbog alkohola i žurki kao da imam 57

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 22:23
Nik Kirjos najavio kraj karijere: Imam 28 godina, ali zbog alkohola i žurki kao da imam 57 Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

Jedan od najkontroverznijih imena u svetu "belog sporta" Nik Kirjos (28), najavio je da se neće još dugo baviti tenisom i da bi uskoro mogao da završi karijeru.

Australijski teniser propustio je gotovo čitavu sezonu zbog povrede ligamenata šake, zbog koje je morao i na operaciju, a prema svemu sudeći, ta povreda bi mogla da pošalje u prevremenu penziju.

Kada je nedavno upitan još koliko planira da se bavi tenisom i da li je to možda period od pet godina, Kirjos nije imao dilemu.

"Nema proklete šanse!", rekao je Austrlijanac i dodao:

"Ne postoji nada da mogu da igram do 33. godine. Ludilo je da Kirjos igra do 33, neću igrati tada. Obećavam vam, kada odem, nećete me više videti. Raspored je van kontrole, ja postajem stariji. Imam 28, ali opijanje i žurke, sada sam kao da imam 57", iskren je bio finalista prošlogodišnjeg Vimbldona.

Inače, kontroverzni Australijanac poznat je po tome što je godinama zapostavljao tenis zbog noćnih provoda, koje su itekako uticele na njegovu karijeru, a takve primere mogli smo da vidimo i na prošlogodišnjem Vimldonu, kada je često obilizao londonske pabove i to usred takmičenja.

Ipak, uspeo je da dođe do finala, gde je kasnije poražen od Novaka Đokovića, koji je ove godine predao krunu mladom Karlosu Alkarazu i to posle četiri uzastopne titule.