ATP

Nikola Milojević obezbedio plasman u glavni žreb turnira u Indiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 17:36
Nikola Milojević obezbedio plasman u glavni žreb turnira u Indiji MN Press

Srpski teniser Nikola Milojević, inače 320. igrač ATP liste, plasirao se u glavni žreb Čelenedžera u Bangaluruu, posle pobede nad Junsong Čungom u poslednjem meču kvalifikacija. Beograđanin je slavio sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4), a do treće pobede u četvrtom međusobnom duelu sa predstavnikom iz Južne Koreje, došao je nakon nešto više od dva sata.

Milojević je sa boljom energijom otvorio meč i već u prvom servis gemu rivala stigao do prednosti. Poveo je 2:0, da bi Korejac ubrzo uzvratio ribrejkom, a potom u petom gemu stigao i do preokreta (2:3). Čung je u uvodnom setu servirao za vođstvo, međutim Milojević se vratio u desetom gemu i izjednačio na 5:5. Prvi set je zatim otišao u taj-brejk, gde je srpski teniser bio srećnije ruke i sa 7:2 stigao do prednosti nakon sat i 15 minuta.
 

Drugi set je bio manje neizvestan, iako je Milojević loše počeo i izgubio prvi servis gem. Čung je poveo 2:0 i naglasio veću borbu u nastavku susreta, ali je Beograđanin odmah vratio brejk, a zatim u sedmom gemu stigao do novog vođstva (4:3). Srbin je potom sačuvao prednost i sa 6:4 obezbedio plasman u glavni žreb Čelendžera u Indiji.

Nikola Milojević postao je profesionalac na Turu 2013. godine. Za sada nema nijednu ATP titulu u karijeri, a najveći plasman imao je u februaru prošle godine, kada je bio 125. teniser sveta.