ATP

Ovo nekada nije bila vest, ali danas jeste: Džon Izner dobio meč u prvom kolu, nakon sedam uzastopnih poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 14:53
Ovo nekada nije bila vest, ali danas jeste: Džon Izner dobio meč u prvom kolu, nakon sedam uzastopnih poraza Tanjug/AP Photo/Steven Paston/PA

Vest da je američki teniser, Džon Izner ostvario pobedui u prvom kolu ATP turnira u Njuportu iz serije 250 nekada davno ne bi ni bila toliko važna vest, ali ove godine jeste.

Naime, iskusnom teniseru koji je u 2018. godine čak bio i na osmoj poziciji liste najbojih igrača sveta, ovo je prvi trijumf u uvodnom kolu nekog takmičenja još od februara.

On je ovoga puta bio bolji od Aleksa Bolt iz Australije 6:4, 2:6, 6:3 i tako prekinuo seriju od čak sedam turnira na kojima nije uspeovao da se plasira u drugo kolo.

 

 

Njegov naredni rival na ovom tuniru u Sjedinjenim Američkim Državama biće francuski teniser Koranten Mute sa kojim će se sastati večeras, ne pre 22.15 časova.

U tom nizu su se našla i dva Gren slema (Rolan Garos i Vimbldon) na kojima nije uspeovao da ostvari pobedu, pa je trenutno 126. tensier sveta.

Izner je u svetu tenis poznat i po tome što je učestvovao u najdužem meču ikada odigranom. To se desilo na Vimbldonu 2010. godine kad su on i Francuz Nikolas Mai igrali tri dana u okviru prvog kola, a meč je na kraju trajao 11 sati i pet minuta, a pobedio je Amerikanac 6-4, 3-7, 6-7, 7-6, 70-68.

Amerikanac ćije su glavne karakteristike visina od 208 cm i izuzetno jak servis je tokom karijere zaradio više do 20 miliona evra, ali sada u 38. godini je daleko od svetskog vrha