ATP

Cicipas eliminisan u osmini finala: Jubanks protiv Medvedeva za polufinale Vimbldona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 18:30
Cicipas eliminisan u osmini finala: Jubanks protiv Medvedeva za polufinale Vimbldona Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Veliko iznenađenje dogodilo se u osmini finala Vimbldona, kada je američki teniser, Kristofer Jubanks eliminisao velikog favorita Stefanosa Cicipasa 3:2 (3:6, 6:7 (4:7), 3:6, 6:4, 6:4) posle tri sata i sedam minuta igre, pa se tako po prvi put u karijeri domogao četvrtfinala londonskog gren slema.

Cicipas je važio za velikog favorita za pobedu, a kad je poveo 2:1 u setovima, delovalo je da će rutinski privesti posao kraju. Jubanks, 43. na ATP listi, nastavio je da se bori, prvo je izjednačio na 2:2 u setovima pošto je napravio brejk kod rezultata 4:4.

Odmah na startu petog seta Jubanks je napravio brejk, ali je Cicipas uzvratio kad je izjednačio na 3:3. Već u sledećem gemu 27-godišnji Jubanks pravi novi brejk. Servirao je Jubenks za meč na 5:4, a Cicipas je imao dve brejk lopte, nije ih iskoristio, dok Amerikanac jeste prvu meč loptu za istorijsku pobedu.

Jubanks će u četvrtfinalu igrati protiv Danila Medvedeva, a zanimljivo je da će obojici to biti prvi put da su stigli do te faze Vimbldona.