Novak Djoković

Rubljov očekuje Novaka u četvrtfinalu: Sve što mogu je da dam svoj maksimum i da se nadam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 22:45
Rubljov očekuje Novaka u četvrtfinalu: Sve što mogu je da dam svoj maksimum i da se nadam Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Ukoliko večeras savlada Huberta Hurkača, Novak Đoković, će se u četvrtfinalu Vimbldona sastati sa Aandrejem Rubljevim, koji je danas bio bolji od Aleksandra Bublika (3:2).

Ruski teniser je nakon tri sata i 20 minuta uspeo da trijumfuje nad Kazahstancem, a neposredno nakon meča je prokomentarisao i svog narednog protivinka:

"Ako bude Novak... Novak je jedan od najboljih na travi, igrač koji u poslednjih nekoliko godina skoro i da ne gubi na ovoj podlozi. U tom slučaju, nemam ništa da kažem. Samo ću izaći tamo da probam da se borim, da odradim svoj deo posla", rekao je Rubljov, a zatim dodatno analizirao Novakovu igru:

"Pa on je jedan od najboljih. Ne gubi uopšte ove godine, pogotovo na Grend slemovima. Sve Slemove koje je igrao je i osvojio. To je ono najteže. Ima dobru igru jer dobro trči. Zna kako iskoristi brzinu. Nekada mu sama ta misao da je preteško igrati protiv njega pomaže. Koristi tu brzinu i ne pravi gršeke. Na kraju, često vas tera na još jedan potez i grešku. Dobro servira. Šta više, predobro, u svim pravcima, blizu linije. Veliki su mu procenti prvog servisa, teško je napraviti brejk. Onda, ritern radi na svakoj lopti, morate da igrate svoju najbolju igru i da se nadate", podvukao je Rubljov.

Pomenuti meč biće odigran u utorak, 11. juna.