ATP

Nesalomivi Laslo Đere prvi put u trećem kolu Vimbldona: Jači od umora i bolji od Šeltona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 21:15
Nesalomivi Laslo Đere prvi put u trećem kolu Vimbldona: Jači od umora i bolji od Šeltona Guliver/Images via Reuters/John Sibley

Dva dana je Laslo Đere vodio bitku sa Amerikancem Maksimom Kresijem, prekidima zbog kiše i mraka, ali to ga nije sprečilo da manje od 24 sata posle pobedonosnog poena u meču prvog kola Vimbldona pruži fantastičnu partiju protiv drugog Amerikanca, Bena Šeltona. Za najbolji plasman kada su u pitanju njegovi nastupi na Grend slemu u Londonu - 3:1 (3:6, 6:3, 7:6, 6:3).

Pretprošle i 2019. godine zaustavljan je u drugoj rundi, a sada se izborio za priliku da ode najdalje ikada na turnirima serije 2.000, jer nijednom nije stizao dalje od trećeg kola i to oba puta na Rolan Garosu (2019, 2021). I zaslužio je tu veliku šansu!

Nisu mu na ruku išli veliki fizički umor i emotivno pražnjenje u prethodnoj duelu, osetilo se to u prvom, izgubljenom setu protiv bolje rangiranog Šeltona (36), ali se momak iz Sente nije dao demoralisati i slomiti. Baš suprotno.

 

 

Šezdeseti reket sveta kao da je izbrisao pretrpljeni brejk u osmom gemu, pošto je u drugom setu već u drugom gemu uradio istu stvar na servis protivnika. Ponovio je to za 4:2, pa spasao brejk loptu i izjednačio se u setovima. 

U trećem su obojica bila sigurna u situacijama kada su izvodili prve udarce, zbog čega je morao biti odlučen u taj-brejku. Tu se osvajač dve ATP titule bolje snašao i napravio pretposlednji iskorak ka proboju u treće kolo. 

Samouverenost, koncentracija i preciznost nisu ga napuštali ni u četvrtom nastavku, već je 28-godišnjak iz Srbije brejkom u šestom gemu požurio ka svom najvećem uspehu u Vimbldonu. I duelu sa boljim iz duela Endi Marej - Stefanos Cicipas.