ATP

Hamadu Međedoviću potrebna još jedna pobeda da uđe u društvo Đokovića i Alkaraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 19:21
Hamadu Međedoviću potrebna još jedna pobeda da uđe u društvo Đokovića i Alkaraza Guliver

Srpski tenis nalazi se blizu toga da dobije još dvoje predstavnika na Vimbldonu (3 - 16. jul), jer se pored Natalije Stevanović u zadnje kolo kvalifikacija probio i Hamad Međedović. Talentovani momak iz Novog Pazara pobedio je danas posle velike borbe Litvanca Rikardasa Berankisa - 2:1 - (7:6 , 6:7, 6:4), pa je sada na korak od toga da drugi put u karijeri uđe u glavni žreb jednog Grend slema. Odnosno, uđe u odabrano društvo u Londonu, predvođeno najvećim teniserom sveta svih vremena, braniocem titule Novakom Đokovićem, i vodećim reketom sveta Karlosom Alkarazaom. 

Devetnaestogodišnjak sa 156. mesta na ATP listi i na Rolan Garosu je preživeo tri runde kvalifikacija, a danas je uzdignutih ruku dočekao kraj bezmalo tročasovnog "rešetanja" sa starijim kolegom. Prvi set je prošao bez oduzetih gemova na servis rivala zbog čega je pobednik odlučen taj-brejkom, rešenim u korist našeg tenisera. 

I drugi je završen po istom scenariju, jer je Međedović posle 0:2 u gemovima stizao tri puta do izjednačenja, s tim da se ovog puta bolje snašao njegov protivnik iz bivše sovjetske republike. Zadnji set bio je egal do 4:4, kada je Hamad prvo spasao tri brejk lopte pa u sledećem gemu iskoristio četvrtu meč loptu.

I otišao u duel sa Britancem Bilijem Harisom, koji je 346. na ATP listi.