ATP

Endi Marej tvrdi da neće u penziju: Igraću tenis i posle Vimbldona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 20:32
Endi Marej tvrdi da neće u penziju: Igraću tenis i posle Vimbldona Tanjug/AP Photo/Fabrizio Corradetti

Odlika pravih šampiona je da nikada ne odustaju, a Endi Marej je jedan od takvih, što najbolji britanski teniser i dalje ne razmišlja da završi karijieru uprkos tome što već ima 36 godina.

Škot je trenutno 39. teniser sveta, a najbolji plasman u karijeri je imao je 2016. kada je bio prvi igrač na ATP listi, posle čega je usledila serija povreda.

Operisao je koleno, ugrađen mu je veštački kuk, ali je on uspeo d ase vrati i nastupaće na ovogodišnjem Vimbldonu koji je osvajao dva puta u karijeri.

 

 

"Nije vreme za kraj, mada sam svestan da ne zavisi sve od nas i ne odvija se sve onako kako smo mi zamislili. Najvažnije je da budem zdrav, jer zaista smatram da ne bih mogao da se vratim posle još jedne operacije. Kako sada stvari stoje, mogu još dosta da igram, a kada dođe momenat, imam ideju gde i kako bih završio karijeru, ali to nije ovogodišnji Vimbldon", rekao je Mari i dodao:

"Ne znam tačno koji bi to turnir mogao da bude. Imam ideju koliko još želim da igram tenis, a definitivno osećam da to mogu da radim još nekoliko godina. Ne postoji ispravan ili pogrešan način da završite karijeru. Taj momenat je zaista težak za sportiste. Mnogi ljudi bi rekli da je najbolji način da Rodžer Federer završi karijeru na Vimbldonu. Međutim, on je završio karijeru u dublu sa Rafaelom Nadalom okružen velikanima iz sveta tenisa".