Novak Djoković

Alkaraz bolji od Lajovića: Španac trijumfovao u dva seta i plasirao se u polufinale turnira u Buenos Ajresu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.02.2023 08:16
Alkaraz bolji od Lajovića: Španac trijumfovao u dva seta i plasirao se u polufinale turnira u Buenos Ajresu Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u četvrtfinalu turnira u Buenos Ajresu od mladog Španca Karlosa Alkaraza 6:4, 6:2.

Lajović je doskorašnjem "broju 1", koji se u glavnom gradu Argentine vratio na teren posle povrede zbog koje je propustio i Australijan Open, uzeo dva servisa u prvom setu, ali to nije bilo dovoljno da izbegne i drugi poraz u međusobnim duelima.

Alkaraz je prethodno na turniru savladao Lasla Đerea (2:1), a za plasman u finale boriće se protiv zemljaka Bernabea Zapate Miraljesa, koji je savladao Argentinca Franciska Čerundola 6:3, 6:7 (4:7), 6:3.

Turnir u Buenos Ajresu, na šljaci, iz serije 250, igra se za nagradni fond od 626.595 dolara, a mladi Španac čak i u slučaju osvajanja turnira ne može da "preotme" Novaku Đokoviću prvo mesto na ATP listi.

To znači da će srpski teniser u ponedeljak započeti 377. nedelju na listi najboljih svetskih igrača i tako izjednačiti apsolutni rekord Štefi Graf koja je toliko sedmica provela na vrhu WTA liste.