Novak Djoković

Voleo bih da ispišem istoriju u Njujorku: Novak Đoković imaće poseban motiv na ovogodišnjem US Openu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 13:09
Voleo bih da ispišem istoriju u Njujorku: Novak Đoković imaće poseban motiv na ovogodišnjem US Openu Tanjug/AP Photo

Osvajanjem Australijan opena, početkom godine, odnosno Rolan Garosa pre dva dana, Novak Đoković uspeo je da sustigne i prestigne Rafaela Nadala na listi muških osvajača najviše Grend slema (23), ali i da odradi pola posla kada je u pitanju uzimanje kalendarskog Grend slema.

Da bi štiklirao sva četiri turnira u 12 meseci potrebno mu je još da odbrani tron na Vimbldonu (3 - 16. jul), a onda četvrti put u karijeri postane vladar US Opena (28. avgust - 10. septembar). To jest, napravi ono što mu je za malo pošlo rukom 2021. godine, kada je "pokorio" Melburn, Pariz i London, a u Njujorku izgubio finale sa Danilom Medvedevim. 

 

 

"Činjenica da sam osvojio poslednja četiri Vimbldona uliva mi veliko samopouzdanje i radujem se tome. Ja stvarno volim da igram tamo, to je turnir iz snova, oduvek je bio to za mene. Ako uspem da ga osvojim, voleo bih da dobijem priliku da ispišem istoriju u Njujorku. Propustio sam priliku pre nekoliko godina u poslednjem meču, sa Medvedevim. Ali osetio sam ljubav Njujorčana, svih ljudi koji su bili tamo. Jedva čekam da se vratim i igram u Njujorku", ne krije teniski G.O.A.T. Đoković. 

Prošle godine to nije bilo moguće, jer nije imao pristup Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, zbog toga što ta zemlja sve do ovog proleća nije dozvoljavala ulazak na njenu teritoriju strancima nevakcinisanim protiv korona virusa. 

Inače, Novak ima sedam šampionskih tantijema sa Vimbldona, 10 sa Australijan opena i po tri sa Rolan Garosa i US opena.