Novak Djoković

Kada si na vratima istorije, raste pritisak: Zverev pravi paralelu između Đokovićevih finala na US Openu i Rolan Garosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 11:50
Kada si na vratima istorije, raste pritisak: Zverev pravi paralelu između Đokovićevih finala na US Openu i Rolan Garosu Tanjug/AP Photo

Aleksandar Zverev nadao se plasmanu u finale Rolan Garosa u karijeri, ali nemački teniser imao je nesreću da naleti na raspoloženog Kaspera Ruda, pa je Norvežanin sa tri brza i jednostavno dobijena seta otišao tamo gde je bio i prošle godine u ovom vreme na turniru u Parizu. 

A, kako iz prve ruke poznaje i moć drugog finaliste Novaka Đokovića više je nego pozvan da prognozira ishod sutrašnjeg duela na Centralnom terenu "Filip Šatrije" kompleksa. 

"Kasper je u finalu sa razlogom i, ako je tako, sigurno je da ima šanse za titulu, jer je dobar teniser. Da li je Novak favorit? Naravno, nema ni najmanje dileme. Zna kako se pobeđuje u ovakvim situacijama, ali i Kasper igra odličan tenis. Međutim, ako bih se kladio, mislim da ne bih mnogo novca stavio na Ruda. Da li ima šanse? Da, ima ih. Igra neverovatno i zaslužuje da bude u finalu", smatra Zverev.

U isto vreme, 26-godišnjak bez ijednog Grend slem trofeja u karijeri sluti u kakav bi problem mogao da upadne Srbin. Sada kada ima novu priliku da izbije na vrh liste osvajača Top 4 turnira, odnosno odvoji se od Rafaela Nadala, jer obojica imaju 22 GS recke. 

"Ovo je idealan scenario za Kaspera. Jeste Novak jedan od najboljih na svetu, ali kada si na vratima istorije, raste pritisak. Setite se finala US Opena 2021, protiv Medvedeva. Osećao je ogroman pritisak... Novak je ljudsko biće, svi osećamo pritisak", upozorava Zverev i podseća sve na Novakov poraz u Njujorku, kada je takođe bio viđen kao pobednik.