ATP

Izgubio od Alkaraza, pa stavio prst na čelo: Cicipas dao obećanje - više nikad ne pijem tablete za spavanje pred meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 14:08
Izgubio od Alkaraza, pa stavio prst na čelo: Cicipas dao obećanje - više nikad ne pijem tablete za spavanje pred meč Tanjug/AP Photo/Christophe Ena, File

Stefanos Cicipas "položio je oružje" pred Karlosom Alkarazom u četvrtfinalu Rolan Garosa. Španac je furioznom igrom ispratio petog tenisera ATP liste sa turnira posle tri uverljiva seta, a nakon susreta grčki teniser iznenadio je javnost, pravdajući se da su lekovi koje je uzeo pred početak meča, uticali na njegovu formu tokom susreta.

Stefanos Cicipas izjavio je na konferenciji za medije da ima naviku da dremne pre svojih mečeva, pa je iz tog razloga uzeo tablete melatonina pred duel sa Špancem, kako bi regulisao san nakon teškog rasporeda u Parizu, ali nije mogao ni da pretpostavi da će one imati toliki uticaj na njega u četvrtfinalu.

"Jedna stvar koju ću pokušati da izbegnem u budućnosti su dremke i uzimanje tableta melatonina uoči mečeva, pošto to očigledno ne deluje. Ne mislim da je igrao ludi tenis. Dozvolio sam da se to dogodi. Ne mislim da je odigrao najbolji meč. Igrao je dobro, sa malo grešaka i to je bilo dovoljno da me pobedi", rekao je Cicipas.

Dodao je da neće uzimati više tablete melatonina kako bi regulisao spavanje.

"Imao sam nekoliko večernjih mečeva. Ne super kasnih, ali dovoljno kasnih da mi na neki način pokvare raspored spavanja. Pitao sam se zbog čega ne osećam adrenalin i stres. Pitao sam se to u mom prvom servis gemu. Bio sam mirniji nego inače. Pokušao sam da dremnem pre meča. Oko 20 minuta, što obično ne radim, što uopšte ne radim. Zbog toga sam tako igrao na početku. San je veoma važna stvar, a oporavak je najvažnija stvar kada se takmičiš i igraš ovakve mečeve na grend slem turnirima", zaključio je Grk.

Karlos Alkaraz će u polufinalu Rolan Garosa igrati protiv Novaka Đokovića. To će biti njihov drugi duel do sada, a prvi meč dobio je mladi Španac i to u polufinalu ATP turnira u Madridu prošle godine - 2:1.