Novak Djoković

Alkaraz priželjkuje scenario iz Madrida protiv Srbina: Biće ovo velika prilika za mene, ljudi, igram protiv Novaka!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 08:00
Alkaraz priželjkuje scenario iz Madrida protiv Srbina: Biće ovo velika prilika za mene, ljudi, igram protiv Novaka! Guliver/LaurentLairys Panoramic

Španski teniser Karlos Alakraz bez većih problema savladao je Stefanosa Cicipasa u tri seta i plasirao se u polufinale Rolan Garosa, gde će u petak po drugi put u karijeri odmeriti snage sa Novakom Đokovićem.

Srpski i španski teniser sastali su se prošle godine u polufinalu ATP turnira u Madridu, kada je Alkaraz slavio sa 2:1 u setovima (7:6, 5:7, 7:6), ali tek što je pobedio Đokovića nakon dva taj-brejka. Španac upozorava da će duel sa osvajačem 22. grend slem titule biti drugačiji od onog iz Madrida.

"Obojica igramo na visokom nivou i rekao bih da su svi očekivali ovaj susret još od momenta kada je žreb objavljen, kao i ja. Stvarno sam želeo taj meč sa Novakom posle našeg prošlogodišnjeg okršaja u Madridu. Naučili smo dosta od tada, godinu dana je prošlo i biće sigurno drugačiji meč u petak. Radujem se susretu sa takvom legendom i biće ovo istorijska prilika za mene", rekao je Alkaraz.

Novinare je zanimalo da li će presuditi njegovo iskustvo ili mladost španskog tenisera.

"Izabraću moju mladost. Biće ovo njegovo 45. polufinale grend slema, meni tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani sigurno, ali o tome neću da razmišljam u ovom momentu. Novak je favorit i to ne kažem da bih skinuo pritisak sa sebe, dok god igra tenis, on je uvek favorit, osvojio je tolike titule, igrao protiv najboljih..."

 

 

Igrati protiv Novaka na grend slem turniru je ispunjenje sna za svakog tenisera, a naročito za mladog Alkaraza.

"Iskreno, neverovatno mi je da igram polufinale protiv Novaka, gledao sam milion mečeva njegovih, titula koje je osvajao, pamtim mnoge mečeve Rafe i Novaka u polufinalima, finalima, sada sam ja tu protiv takvog igrača, za mene je to ostvarenje sna i nešto o čemu sam maštao. Razmišljao sam kada sam gledao njihove mečeve da bih mogao jednog dana ja tu da budem, snovi su se pretvorili u javu."

Alakaraz je nastavio da govori o kvalitetima srpskog tenisera.

"Igram protiv jednog od najboljih u istoriji tenisa. Ovo je njegovo 45. grend slem polufinale i mislim da to sve govori. Ljudi, to je Novak Đoković. Igra fantastičan tenis, vraća sve, kao zid je, probaću da zaboravim sve i da se fokusiram samo na tenis. On uvek ima neku brzinu više. Moram ja da izdržim i njegov ritam, on je veliki igrač, svi to znaju, jedan od najboljih u istorji, igrao je milion mečeva. Svi smo videli da on ima neki nivo koji deluje nepobediv. Ne mogu da kažem da će da padne zbog mog ritma ili tako nešto. Mislim da će biti neizvestan meč, probaću da diktiram tempo i da igram svoju igru, ali igram protiv Novaka, biće komplikovano igrati onako kako želim", zaključio je Alkaraz.

Drugi okršaj ovih tenisera na program je u petak, a tačan termin odigravanja biće naknadno saopšten.