ATP

Karlos Alkaraz puca od samopouzdanja: Tvrd sam "orah" na Rolan Garosu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.06.2023 10:30
Karlos Alkaraz puca od samopouzdanja: Tvrd sam "orah" na Rolan Garosu AP Photo/Christophe Ena

Karlos Alkaraz bez većih problema opravdao je ulogu favorita protiv Denisa Šapovalova i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. Prvi nosilac na turniru slavio je u tri seta, a na krilima dobre igre u Francuskoj, izjavio je da će drugi teniseri morati da urade velike stvari ako žele da ga savladaju u Parizu.

"Najjača stvar mi je da guram do granica, guram protivnika do granice svaki put. Mora da uradi velike stvari da bi me savladao. Svaki poen je veliki poen i takođe ne gubim fokus. To je moja jača strana na terenu", rekao je Španac.

Osvrnuo se i na uslove tokom nastupa na teniskim turnirima.

"Voleo bih da igramo turnire sa istim lotpicama. To bih jedino menjao. Moraš da prilagodiš svoju igru lopticama jer su svuda drugačije. Imamo probleme zato sa nekim igračima. Osećam da mi je teže kada se loptica menja i da ne mogu da je udarim dovoljno jako. Međutim ja se dobro adaptiram, ovde mi se loptica sviđa", zaključio je Alkaraz.

Španski teniser će u narednom kolu odmeriti snage sa Lorencom Muzetijem iz Italije. Do sada su odigrali dva meča, a rezultat u međusobnim duelima je izjednačen - 1:1.