ATP

Kecmanović posle drame eliminisan sa Rolan Garosa: Srbin propustio pet meč lopti protiv Vavasorija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 16:30
Kecmanović posle drame eliminisan sa Rolan Garosa: Srbin propustio pet meč lopti protiv Vavasorija MN Press

Posle rane eliminacije Lasla Đerea, Hamada Međedovića, Filipa Krajinovića i Dušana Lajovića, učešće na Rolan Garosu okončao je danas i Miomir Kecmanović, koji je posle petočasovne borbe izgubio od 148. tenisera sveta Andree Vavasorija sa 3:2 u setovima (5:7, 2:6, 7:6, 7:6, 7:6), uprkos činjenici da je tokom susreta propustio čak pet meč lopti.

Kecmanović i Vavasori su sigurno ušli u meč, a u prvom setu se igralo gem za gem do rezultata 5:5. Kecmanović je u 11. gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 7:5 i 1:0 u setovima. Srpski teniser je u drugom setu dva puta oduzeo gem na servis protivnika i ovaj deo meča je dobio sa 6:2.

Kecmanović je prvi stigao do brejka u trećem setu i to u trećem gemu. Italijan je odmah uzvratio ribrejkom, ali je srpski teniser u sedmom gemu došao do novog brejka. Usledio je novi brejk Vavasorija. Igralo se potom gem za gem, a pobednik ovog seta odlučen je u taj-brejku. Kecmanović je imao četiri meč lopte, ali je Italijan na kraju slavio sa 10:8. Velika borba viđena je i u četvrtom setu. Vavasori je vodio 4:2 i 5:3, ali je Kecmanović uspeo da izjednači na 5:5

Velika borba viđena je i u četvrtom setu. Vavasori je vodio 4:2 i 5:3, ali je Kecmanović uspeo da izjednači na 5:5. Pobednik četvrtog seta takođe je odlučen u taj-brejku, koji je pripao Italijanu rezultatom 7:3. Kecmanović je na startu petog, odlučujućeg seta napravio brejk. Srpski teniser je održavao prednost od dva gema, a onda je pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu.

Kecmanović je imao meč loptu u desetom gemu, ali je Vavasori napravio brejk i izjednačio na 5:5. Italijan je potom na svoj servis stigao do vođstva, a onda je u 12. gemu imao i meč loptu. Kecmanović je uspeo da izjednači na 6:6, a Italijan je došao do pobede pošto je u taj-brejku slavio sa 11:9.

Vavasori će u drugom kolu Rolan Garosa igrati sa Argentincem Đenarom Albertom Olivijerijom, koji je u pet setova savladao Francuza Đovanija Mpešija Perikara