ATP

Kecmanović i Danilovićeva sutra počinju odiseju na Rolan Garosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 14:48
Kecmanović i Danilovićeva sutra počinju odiseju na Rolan Garosu MN Press

Miomir Kecmanović direktno, a Olga Danilović kroz kvalifikacije, ušli su u glavni žreb Rolan Garosa, a organizatori drugog sezonskog Grend slema odlučili su da teniser i teniserka iz Srbije prvo kolo igraju 30 maja. 

Prvi će na teren 23-godšnjak sa 37. mesta ATP liste, jer bi u 11 časova, na terenu broj osam, trebalo da ukrsti reket protiv Andree Vavasorija. I, ako sve protekne po redu, opravda ulogu favorita protiv daleko lošije rangiranog izazivača (148).

Njih dvojica se nisu ranije sretala, ali prema svim prognozama Kecmanović ima realnu šansu da slavi na startu Otvorenog prvenstva Francuske i ode na Argentinca Đenara Alberta Olivierija ili Francuza Đovanija Mpeči Perikara.

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović se oko 13 časova sastaje sa Ukrajinkom Katerinom Baindl, na terenu broj 10. Srpkinja u susret ulazi kao 105. na WTA listi, a njena protivnica kao 83. teniserka sveta. Koja pobedi sastaće se u drugom kolu sa boljom iz duela Rumunke Sorane Kirstee i Italijanke Jasmin Paolini.

Pre njih je Laslo Đere ispao protiv Andreja Rubljova, dok danas svoju misiju na ovogodišnjem Rolan Garosu počinju njegov dvostruki osvajač Novak Đoković, Dušan Lajović, Hamad Međedović i Filip Krajinović.