Novak Djoković

Đoković i Rune sutra prvi na Centralnom terenu: Duel za rimsko polufinale počinje u 13 časova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 20:29
Đoković i Rune sutra prvi na Centralnom terenu: Duel za rimsko polufinale počinje u 13 časova Tanjug/AP Photo

Novak Đoković pobedio je danas Britanca Kamerona Norija u dva seta i prebrodio osminu finala Mastersa u Rimu, postavši prvi teniser u istoriji kom je pošlo za rukom da 17 puta zaredom uđe u Top osam na turnirima serije 1.000, a već sutra od 13 časova nastavlja odbranu italijanske titule protiv Holgera Runea. 

Dakle, imaće manje od 24 sata za fizičko resetovanje i mentalni oporavak od prethodnog duela, jer je organizator odlučio da susret 35-godišnjeg Srbina i 20 leta starog Danca otvori program na Centralnom terenu "Foro Italika". Biće to prilika za jednog od njih da se rezultatski odlepi u međusobnom skoru, obzirom da imaju po jednu pobedu.

 

 

"Igrali smo dva puta, ali smo nekoliko puta trenirali zajedno. Iako je mlad, njegovu igru poznajem veoma dobro. Potvrdio se kao vrhunski igrač, on igra zaista kvalitetan tenis. Sjajan momak, dobro se slažemo. Podseća me ne mene, po načinu kako igra. Fizički je veoma spreman, ima sjajnu defanzivu, ali je istovremeno i sjajan iz kontre. Može da vam naudi i sa forhend i sa bekhend strane, ima dobar servis, agresivan ritern. Mislim da će to biti fizički veoma zahtevan meč", jasno je Đokoviću, inače šestostrukom vladaru Rima. 

Osvajač 22 grend slem pobednička trofeja dobio je Runea na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država 2021. godine u četiri seta - 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:1, da bi mu se trenutno sedmi reket sveta revanširao u finalu Mastersa u Parizu 2022, kada je na tvrdoj podlozi slavio u tri čina - 3:6, 6:3, 7:5.