Novak Djoković

Novak spreman za odbranu trofeja: Igrati u Rimu protiv Italijana, kao borba u areni sa lavovima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 18:28
Novak spreman za odbranu trofeja: Igrati u Rimu protiv Italijana, kao borba u areni sa lavovima Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Novak Đoković kreće u odbranu titule na Masters turniru u Rimu, gde će u petak po prvi put izaći na teren, a protivnik najboljem teniseru sveta u druom kolu biće Tomas Martin Ečeverija iz Argentine. 

Srbin je juče doputovao u "večni grad" i počeo sa priprepama, a uoči početka takmičenja otkrio je da mu je turnir u Rimu jedan od omiljenihih na Turu. Osvajao ga je čak šest puta, prvu titulu uzeo je davne 2008. godine.

"Svakako da je jedno od najlepših sećanja ta prva titula koju sam osvojio pre 15 godina, kada sam u finalu pobedio Vavrinku. Imao sam samo 20 godina, a osvojio sam trofej na jednom od najleopših i najvažnijih turnira. Tada još nije bio postavljen novi Centralni teren, igrali smo na Pjetranđeliju, što je verovatno najlepši teren, sigurno jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najviše", rekao je Đoković.

Novak je potom govorio o sličnostima Srbije i Italije.

"U vašoj zemlji ima svega: tradicije, kulture, dobre hrane, strasti prema sportu i posebno za tenisom. Italija je osvojila moje srce. Prvo geografski, moja zemlja Srbija je blizu, skoro u susedstvu, uvek sam sa posebnom pažnjom pratio šta se dešava u vašoj zemlji. I onda, veoma smo slični po karakteru, mi volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije."

Iako je tokom većeg dela karijere imao dobru podršku Italijana, Đoković je priznao da ne bi voleo da se sretne sa domaćim teniserom u Rimu.

"Da vam kažem, kada neko od vaših igrača igra na Foro Italiku, to je neverovatno. Ta podrška vas tere da često igrate iznad svojih granica. Istovremeno, kao protivnik, nikad ne želite sa druge strane mreže Italijana, jer vam se čini da se borite u areni sa lavovima."

Ipak, najbolji teniser sveta se ne plaši izazova i spreman je za svakog protivnika.

"Ne znam koliko ću još biti gladan titula, mogu da vam garantujem da je to još prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše", zaključio je branilac titule.

Tomas Martin Ečeverija, inače 61. teniser sveta prethodno je eliminisao Van Eša Luku u dva seta. Sa Novakom se do sada nije sastajao u karijeri.