ATP

Ćorić nije izdržao: Alkaraz u finalu mastersa u Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 18:35
Ćorić nije izdržao: Alkaraz u finalu mastersa u Madridu Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale mastersa u Madridu, posle pobede nad Bornom Ćorićem iz Hrvatske rezultatom 6:4, 6:3. Drugi teniser sveta slavio je nakon nešto više od sat i po vremena i za četrti masters trofej u karijeri boriće se protiv boljeg iz duela Jan Lenard Štruf - Aslan Karacev.

Karlos Alkaraz je ujedno i branilac titule na turniru u prestonici Španije, gde je do trofeja prošle sezone stigao nakon spektakularnih pobeda nad Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Sašom Zverevim.

Što se tiče susreta sa hrvatskim predstavnikom, Alkaraz je relativno lako došao do trijumfa. Ćorić, inače 20. teniser ATP liste, pružio je nešto veći otpor u uvodnom setu, gde je u četvrtom gemu imao i brejk loptu. Ali, nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Španca, koji je do vođstva na meču došao zahvaljujući odlučujućem brejku iz petog gema.
 

 

Karlos Alkaraz je i u nastavku odigrao na visokom nivou. U napadački ritam ušao je već na startu drugog seta, gde je u trećem gemu prvi došao do brejka. Ćorić je odmah uzvratio i izjednačio na 2:2, ali je Španac do kraja napravio još dva brejka i mirnio priveo meč kraju.