Novak Djoković

Lajović se prisetio pobede nad Đokovićem: Turnir u Banjaluci je mnogo toga promenio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 17:27
Lajović se prisetio pobede nad Đokovićem: Turnir u Banjaluci je mnogo toga promenio Tanjug/AP Photo/Jim Rassol

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale mastersa u Madridu, pošto je u trećem kolu turnira izgubio od Jan Lenard-Štrufa, prekinuvšni niz od sedam uzastopnih pobeda.

Srpski teniser počeo je sjajnu seriju u Banjaluci, gde je na putu do trona uspeo da izbaci i Novaka Đokovića, a tome kako je prošao meč sa prvim reketom sveta, momak iz Beograda govorio je za španske medije.

"Turnir sam počeo sa komplikovanom prvom rundom (Krajinović), u drugom sam igrao veoma dobro protiv Barerea i onda je u četvrtfinalu Novak bio najveći izazov. Uvek sam vrlo lako gubio od njega. Mnogo mi je značio taj meč, turnir generalno je doneo veliku promenu. Bio sam umoran posle te pobede, ali sam psihički bio spreman da se borim za svaki poen. U tome je bila razlika", rekao je Lajović.

Španski novinari konstatovali su da kada igrači iz Španije pobede Rafaela Nadala na nekim od turnira, osećaju se kao da duguju nekom izvinjenje...

"I ja sam se tako osećao. Sa Novakom mečevi nikada nisu laki jer smo van terena u dobrim odnosima, što znači da je teže kada se suočimo. Bio sam iznenađen nivoom tenisa, ali ljudi su na kraju videli da sam odigrao odličan meč i podržali su meč. Bez te podrške navijača teško da bih osvojio turnir."

Osvajanjem titule na Srpska open-u, Lajović je napredovao za 30 mesta na ATP listi, pa je od ovog ponedeljka 40. teniser sveta.

"Prošao sam težak period prošle godine. Dosta sam pao na rang listi, čak sam došao do toga da se zapitam šta su mi zapravo ciljevi. Pitao sam se da li mogu da postanem bolji igrač nego što sam bio. Došao sam do zaključka da sam sposoban za to, da mogu da se vratim, da radim. Da ne verujem u ovo, ništa ne bi imalo smisla, bilo bi nemoguće da nastavim da igram. Želim da dam sve od sebe da se vratim u vrh, osećam da sam ponovo blizu tog cilja", zaključio je Lajović.

Novak Đoković i Dušana Lajović odigrali su tri međusobna duela u svojim karijerama, a statistika je na strani najboljeg igrača sveta, koji vodi 2:1.