ATP

Beretini i dalje povređen: Posle Monte Karla, Barselone i Madrida, propušta i turnir u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 10:49
Beretini i dalje povređen: Posle Monte Karla, Barselone i Madrida, propušta i turnir u Rimu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Italijanski teniser Meteo Beretini saopštio je da neće učestvovati na turniru u Rimu koji počinje 8. maja, a razlog za ovakvu odluku je povreda koja ga muči već duže vremena.

Zbog istih problema aktuelni 21. igrač na ATP listi nije nastupao ni na turnirima u Barseloni, Monte Karlu i Madridu, ali se nadao da će bti spreman da nastupi u rodnom gradu.

Na žalost, to se nije dogodilo, budući da su mu lekari savetovali još malo odmora i sledi mu izvestan pad na ATP listi uoči najvećih teniskih turnira u godini.

 

 

"Nadao sam se da ću biti spreman, ali nisam uspeo. Imao sam veliku želju da nastupam u Rimu, igranje pred domaćom publikom mi mnogo znači, jer sam ovde počeo da sanjam svoje snove. Na žalost, rezultati poslendjeg skenera koji sam uradio nisu najbolji i pokazuju da mi je potrebno još najmanje nedelju dana odmora dok ne počnem sa fizičkim naporom", rekao je Beretini.

Dvadesetsedmogodišnji Italijan je posebno naglaiso da mu je žao navijača koji su mu tokom perioda oporavka davali podršku i obećao im da će sledeće godine igrati na ovom turniru.

"Odustajanje je teško i zbog navijača koji su mi u Rimu uvek davali podršku i hvala im na tome što su uz mene u ovim teškim trenucima. Ne mogu da sačekam da ponovo zaigram pred njima i nadam se da se uskoro vidimo".