ATP

Federer se vraća na Vimbldon: U Londonu mu spremaju veliki oproštaj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 14:52
Federer se vraća na Vimbldon: U Londonu mu spremaju veliki oproštaj Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Penzionisani švajcarski teniser Rodžer Federer biće ove godine gost teniskog turnira u Vilmblodnu, gde će mu biti uručena specijana nagrada, najavili su organizatori trećeg Grend slema u sezoni.

Jedan od najboljih igrača u istorij ovog sporta čak osam puta je osvajao nezvanično prvenstvo sveta, kako još nazivaju turnir u glavnom gradu Velike Britanije, po čemu je apslutni rekorder, a čak pet trofeja od pomentih osam je osvajao u nizu od 2003. do 2007. godine, a preostala dva su mu pripala 2009. i 2012. godine.

Uz to, poslednji meč u karijeri Švajcarac je odigrao baš na ovom mestu 2021. godine kad je u četvtfinalu poražen od Huberta Hurkaša.

"Rodžer Federer je veliki šampion i uvek je sa našim klubom imao odličnu saradnju i počastvovani smo što će nas posetiti ovog leta. On je ovde uvek dobrodošao i tom prilikom će mu biti uručeno veliko priznanje, ali detaljnije o tome neki drugi put", rekao je predednik "Ol ingland kluba", Jan Hjuit.

Federer je na Vimbldonu učestvovao u 22 navrata, a pored osam osvojenih trofeja, još četiri puta je igrao u finalu, gde se dva puta sastao sa Novakom Đokovićem koji ga je pobedio 2014. i 2015. godine.

Švajcarac je na londonskoj travi digrao ukupno 119 mečeva i ostvario 105 pobeda od kojih je pobedio 105 i procenat uspešnosti mu je 88 odsto.