ATP

Alkaraz spreman za naredne izazove: Jedva čekam da zaigram u Madridu, želim da se zabavljam na terenu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.04.2023 19:21
Alkaraz spreman za naredne izazove: Jedva čekam da zaigram u Madridu, želim da se zabavljam na terenu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Najbolji španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je da jedva čeka mečeve na mastersu u Madridu i dodao da nije favorit na turniru u glavnom gradu Španije.

Alkaraz, koji je trenutno drugi teniser sveta, ostvario je ove sezone 23 pobede i samo dva poraza. On je prošle nedelje odbranio titulu na turniru u Barseloni.  

"Fizički se dobro osećam. Spreman sam 100 odsto. Jedva čekam da zaigram u Madridu. Uspeo sam da odbranim turnir u Barseloni, a u Madrid stižem sa puno samopouzdanja. Svi znamo da je teško prilagoditi se turniru u Madridu, ali imam nekoliko dana da se dobro pripremim", rekao je Alkaraz, preneo je zvanični sajt ATP.

Španac je prošle godine osvojio titulu na mastersu u Madridu.

"Svaki igrač može da osvoji titulu... Ne osećam se kao favorit, ali idem meč po meč. Znam da imam veliki broj navijača u Madridu. To za mene nije pritisak, već motivacija. Volim da igram pred velikim brojem navijača. Namera mi je da se zabavljam na terenu. A kada uspem da se zabavim na terenu, onda igram svoj najbolji tenis", istakao je Alkaraz.

Španac je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobednikom meča između Finca Emila Rusuvuorija i Francuza Uga Ambera.