Novak Djoković

Novak izgubio u Banjaluci, Alkaraz trijumfovao u Barseloni, ali poredak na ATP listi je nepromenjen: Đoković započeo 384. nedelju na vrhu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 08:22
Novak izgubio u Banjaluci, Alkaraz trijumfovao u Barseloni, ali poredak na ATP listi je nepromenjen: Đoković započeo 384. nedelju na vrhu Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

Najbolji svetski teniser Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 384. nedelju na čelu ATP liste, a odmah iza njega je Španac Karlos Alkaraz.

Razlika između dva vodeća igrača pre nedelju dana je iznosila 470 bodova, a ove je smanjena na 365 budući da ih Nole nakon rane eliminacije sa turnira u Banjaluci ima 7.135, dok je tinejdžer Španije posle trijumfa u Barseloni sakupio 6.770 bodova.

Iza njih dvojice je Danil Medvedev, zatim slede Kasper Rud i Stefanos Cicipas, dok su  donjem delu Top 10 liste Andrej Rubljov, Holger Rune, Janik Siner, Feliks Ože-Alijasim i Tejlor Fric, koji su istim redosledom bili poređani i pre nedelju dana.

Miomir Kecmanović je na 33. poziciji drugi najboljeplasirani igrač iz Srbije, dok je Dušan Lajović nakon osvajanja Srpska Opena napravio skok od čak 30 mesta i trenutno je 40. igrač na planeti, Laslo Đere je sa 78. skočio na 70 poziciju, dok je Filip Krajinović na 79. mestu liste najboljih svetskih tenisera.