ATP

Rubljov preko Variljasa do četvrtfinala Srpska opena: Branilac titule opravdao očekivanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 16:58
Rubljov preko Variljasa do četvrtfinala Srpska opena: Branilac titule opravdao očekivanja MN Press

Andrej Rubljov opravdao je ulogu favorita u duelu sa Huanom Pablom Variljasom i bez većih problema obezbedio plasman u četvrtfinale Srpska opena. Meč na centralnom terenu trajao je svega 70 minuta, a ruski teniser slavio je sa 2:0 u setovima, rezultatom 6:2, 6:2. 

Šesti teniser ATP liste je tako nakon osvajanja mastersa u Monte Karlu pre samo četiri dana, nastavio da beleži odlične rezultate i u ovoj sedmici, a sada su mu ostala još samo tri stepenika do odbrane titule u Banjaluci.

Naredna prepreka ka tom cilja biće mu Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine, koji je prethodno izbacio Rišaka Gaseka iz Francuke u tri seta. Ukoliko Rubljov opravda ulogu favorita protiv 202. tenisera sveta, u polufinalu bi igrao protiv pobednika meča Molčan - Đere, dok su u drugom delu kostura Novak Đoković, Dušan Lajović, Miomir Kecmaović, Jirži Lehečka i Radu Albot.

Rubljov je titulu na Serbia openu osvojio prošle godine u Beogradu, kada je u finalu pobedio Đokovića u tri seta - 6:2, 6:7, 6:0. Rus i Srbin odmerili su snage četiri puta u karijeri, a statistika je na strani Novaka, koji u međusobnim duelima vodi 3:1, dok je poslednji trijumf protiv Rubljova zabeležio je u četvrtfinalu Australijan opena.