ATP

Đere pred duel sa Ćorićem: Dobri smo prijatelji, nema mnogo tajni između nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2023 17:31
Đere pred duel sa Ćorićem: Dobri smo prijatelji, nema mnogo tajni između nas TANJUG/ FOTO SRNA/ NENAD STUPAR

Srpski teniser, Laslo Đere, savladao je Romana Sajulina 2:0 (6:4, 6:2) u okviru prvog kola Srpska opena nakon sat i po vremena igre.

Nakon meča je izjavio da je zadovoljan što je duel priveo kraju bez komplikacija:

"Protivnik je bolje otvorio meč, međutim brzo sam se vratio, odmah sam napravio brejk. Malo sam bio pod pritiskom u prvom setu, Safjulin je uglavnom imao rezultat, ali mi je drago što sam završio drugi set bez nekih komplikacija", rekao je Đere na konferenciji za medije.

U drugom kolu ga čeka duel protiv Borne Ćorića, sa kojim često trenira:

"Ne znam da li smem da kažem pred meč šta je ključ za pobedu. Poznajemo se dobro, nekada treniramo zajedno, dobri smo prijatelji, nema puno tajni. Sigurno ću napraviti analizu sa trenerom. Kada ima dobar dan i servira dobro, onda je baš teško reternirati protiv Borne, što je bio slučaj u Hamburgu. To mu je veliko oružje. Samo treba da napravim taktiku i strategiju za njega, a druga stvar je da izađem spreman i borben na teren. Moram i da ostanem miran u određenim trenucima i da jednostavno kontrolišem što je do mene", rekao je Đere, pa se ovrnuo na vremenske uslove u Banjaluci:

"Nije lako čekati naročito kada je prvi meč u pitanju. Onog trenutka kad kiša prestane moram da budem spreman, jer se brzo izlazi na teren, a kad je slučaj sa drugim i trećim mečom možete biti opušteniji. To je sastavni deo ovog sporta, navikao sam na to. Što se tiče Banjaluke, generalno uslovi nisu baš najidealniji za mene. Više volim kada je toplije, kada je šljaka suvlja, loptice više odskaču i malo su brže. Mada iskreno nije bilo toliko loše u prvom meču. Centralni teren je dosta brz, očekivao sam sporije loptice, iz prethodnog iskustva sa treninga".

Za kraj je istakao da dosta radi na bržem završavanju poena:

"Pokušavam i dalje da završim poen na mreži kada god mi se ukaže prilika. Nije međutim baš to nešto što ću da forsiram previše puta kao u prošlosti, da se protivnik brani klizi sa jedne na drugu stranu i gađa neke visoke slajseve gde bih mogao pet puta da vratim poen ranije na mreži. Na tome pokušavam da radim, nekada uspevam, nekada ne. Uglavnom na servisu i reternu radim, to je standardno. U muškom tenisu to danas igra veliku ulogu, dobar prvi i drugi servis, kao i što manjih lakih grešaka", podvukao je Đere.