ATP

Andrej Rubljov pred Srpska Open: Sivđa mi se što je malo hladnije i što je podloga sporija

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

18.04.2023 12:57
Andrej Rubljov pred Srpska Open: Sivđa mi se što je malo hladnije i što je podloga sporija MN Press

Ruski teniser, Andrej Rubljov, govorio je na konferenciji za medije pred svoj nastup na Srpska Open-u.

On je u Banjaluku stigao kako bi odbranio trofej osvojen prošle sezone u Beogradu, a u Republiku Srpsku dolazi nakon titule u Monte Karlu, prvom mastersu na šljaci ove godine.

"Deluje mi nerealno da sam konačno osvojio svoj prvi masters. Nadam se da ću se osećati dobro. Odmarao sam jedan dan, ipak sam odigrao samo jedan turnir pre dolaska ovde. A često igramo jedan za drugim poput Madrida, pa Rima. Nadam se da ću biti spreman. To je deo sporta. Biću odlično", rekao je Rubljov i nastavio: 

"Uspeo sam da pogledam neke mečeve juče. Video sam uslove. Sivđa mi se što je malo hladnije i što je podloga sporija. Nisam siguran kako će izgledati moj prvi meč, da li će biti dobar ili ne. Nadam se da ću daleko dogurati."

Ruski as će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela Huan Pablo Variljas (Peru) - Igo Gaston (Francuska).

"Ne znam tačno kako igra momak iz Perua, ali svakako ću proveriti. A što se tiče Gastona, takođe nikada nismo ni igrali ni sparingovali, ali znam kakav je. Vrlo mlad i talentovan. Zna odlično da se brani i trči, da čita igru... Krase ga dobri udarci. Ne igra brzo, ali igra pametno. Biće teško pogađati vinere protiv njega na sporoj podlozi. Ako Peruanac pobedi, moraću dobro da se spremim i adaptiram."