ATP

Zverev o Alkarazu posle poraza u finalu Rolan Garosa: Toliko toga si postigao, a imaš 21 godinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 19:59
Nemački teniser, Aleksandar Zverev, dao je izjavu posle finala turnira u prestonici Francuske. Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Nemački teniser, Aleksandar Zverev, dao je izjavu posle finala turnira u prestonici Francuske.

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je Rolan Garos, pošto je danas u finalu pobedio Aleksandra Zvereva sa 3:2 u setovima (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2). Meč je trajao četiri sata i 20 minuta. Novi osvajač drugog Grend slema u sezoni će od sutra biti drugi teniser sveta, dok će nemački teniser ostati četvrti igrač na ATP listi.

Posle teškog poraza i preoreta španskog tenisera, oglasio se Zverev koji je u svojoj izjavi pohvalio Alkaraza, ističući da je sve što Karlos radi u tako mladim godinama, veoma impresivno. 

"Pre svega, Karlose, čestitke na trećem Grend slemu. To je neverovatno, već imaš neverovatnu karijeru, toliko toga si postigao, a imaš 21 godinu. Zaista svaka čast. Svaka čast i tvom timu, svi vi ste neverovatni, znam vas dosta godina i stvarno radite odličan posao", rekao je Zverev i nastavio u dahu:

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Nemački teniser, Aleksandar Zverev

"Naravno, čestitke mom timu za poslednje dve nedelje, ali i dug put. Bliži smo uspehu, ne sada, ali nadam se da ćemo jednom u tome i uspeti. Hvala svima kojima omogućavaju da turnir bude ovakav kakav jeste, Ameli je jedna od najboljih direktorki turnira, znam da joj je posao težak, ali sam zahvalan za sve što radi. Hvala i publici na svemu u poslednje dve nedelje, atmosfera je bila neverovatna. Bilo je lepo igrati na ovom sjajnom turniru. Vratiću se sigurno, hvala vam."

Španski teniser je uspeo da dođe do svog prvog Rolan Garosa, trećeg grend slema ukupno i tako postane najmlađi teniser koji je trijumfovao na sve tri podloge, dok je Nemac izgubio svoje drugo Grend slem finale.