Novak Djoković

Ne razmišljam o Novaku, već samo o porazu od Sinera: Alkaraz posle gubitka prvog mesta na ATP listi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2023 12:02
Ne razmišljam o Novaku, već samo o porazu od Sinera: Alkaraz posle gubitka prvog mesta na ATP listi Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Porazom od Janika Sinera u polufinalu turnira u Majamiju, španski teniser Karlos Alkaraz je propustio priliku da osvoji "Sanšajn dabl", odnosno da objedini titule u Indijan Velsu i na Floridi, ali je ujedno izgubio i prvo mesto na ATP listi koje će od ponedeljka ponovo pripasti Novaku Đokoviću.

Upravo zbog toga, brojne svetske novinare je zanimalo kako španski teniser gleda na tu situaciju, ali je on istakao da ga to ne pogađa mnogo.

"Znam da je medijima to zanimljivo, ali ja na ovaj današnji poraz ne gledam kao na gubitak prvog mesta na ATP listi, već samo kao neuspeh u polufinalu Majamija. Propustio sam priliku da osvojim 'Sanšajn dabl" i zbog toga mi je baš krivo", rekao je posle poraza od Sinera španski teniser i dodao:

"Što se prve pozicije na ATP listi tiče, o tome sada ne razmišljam. Sezona je tek počela i biće još mnogo promena na toj poziciji. Preda mnom je još mnogo velikih turnira i mečeva".