ATP

Dušan Lajović kroz rezultatski rolerkoster do startne pobede na Rolan Garosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 00:07
Dušan Lajović, srpski teniser, Guliver/AP Photo/Alessandra Tarantino
Dušan Lajović, srpski teniser,

Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, jer je našao način da izađe na kraj s bolje rangiranim i žilavim Romanom Safijulinom, u njihovom premijernom, maratonskom i burnom turnirskom odmeravanju snaga, u kom je gubio, vodio, spasavao glavu i na kraju zasluženo slavio - 3:2 (4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4). 

Uvodni set našeg i ruskog predstavnika u Parizu bio je revija brejkova, s ukupno pet oduzetih gemova na servis protivnika. Safijulin je napravio prvi, za 2:0, a tim putem stizao je do 4:4 i 6:4.

Šezdesetprvi reket sveta iz Beograda tako je uhvatio priključak (2:3) i napravio sitnu distancu u jednom trenutku (4:3), ali nije mogao više od toga. Ili mu nije dozvoljeno od strane 42. na ATP listi. 

Drugi deo meča doneo je isti intezitet, izjednačenu količinu grešaka i(li) realizovanih udaraca i identičnu cifru u pomenutoj statističkoj koloni, s tom razlikom što je sada Duci napravio brejk više.

Tako je dobio prvi, sedmi i 11. gem, za srećan kraj te faze višesatnog susreta. "Baćuška" je anulirao Lajovićevu prednost u servisu u drugom i četvrtom gemu, ali to je bilo nedovoljno da preokrene rezultatski tok.

Treći set bio je daleko najtvrđi, pošto su rivali bili egal, stalno se jurili i sustizali, dok član Dejvis kup reprezentacije Srbije nije brejknuo u devetom gemu. U narednom ga je potvrdio, ali 

I tako dao sebi for do društva zemljaka Miomira Kecmanovića, malo ranije lansiranog u drugo kolo RG. Videlo se da je mirniji i precizniji, iz čega se izrodila i bolja preciznost.

Nije mu trebalo puno vremena od brejka za 1:0 do 4:1, preko grbače servera Safijulina. Ali, ne lezi vraže - Rus ga ja uhvatio na krivoj nozi u šestom gemu, pa stvari vratio na početak u 10. (5:5), pa je taj-brejk rešio pobednika. I on je bio "lud", ali na štetu srpskog "reketaša" (6:8).

Set odluke ponudio je novu dozu neizvesnosti, momci su se ganjali do trenutka kada je Lajović brejkom pobegao na 5:3, Safijulin se poslednji put trgao za 5:4, jer je to bilo sve od njega. Za kraj duela dugog više od četiri sata.