ATP

Lajović i Fokina prvi put igrali i treći set: Ni to nije pomoglo Špancu da pobedi Dušana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 15:25
Dušan Lajović Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović uspeo je da se plasira u četvrfinale turnira u Barseloni nakon što je nakon duge i iscrpljujuće borbe bio bolji od Alehandra Davidovića Fokine 2:1 (7:6, 3:6, 6:1).

Vodio je srpski predstavnik 3:1 u prvom setu, potom i sa 5:3, ali je padom u igri dozvolio rivalu da dođe do dva izjednačenja, a kasnije i do neizvesnog taj-brejka.

Oba tenisera su u tom delu susreta igrali na mahove, uz mnogo grešaka, imali su po nekoliko set lopti, ali je na kraju Lajović bio taj koji je iskoristio "poklon" protivnika i rezultatom 12:10 uspeo da osvoji prvi set.

Za očekivati je bilo da španski teniser nakon tako izgubljenog prvog seta padne u igri, ali to se nije dogodilo. Šta više, on je bio prvi koji je napravio brejk i poveo sa 2:0.

Trenutno 59. teniser na ATP listi, a ujedno i "treći reket Srbije" se, s druge strane, nije predavao, odmah je uzvratio na isti način izjednačivši na 2:2 i posle toga se igralo po sistemu "gem za gem", dok Španac nije napravio novi brejk za 5:3 iz kojeg je proizašlo i izjednačenje u setovima.

Bio je to prvi put u dosadašnjoj istoriji međusobnih duela ova dva tensiera da se igra treći set, budući da je u prethodna dva Lajović trijumfovao rezultaom 2:0. Autoritativno je srpski predstavnik krenuo protiv domaćeg igrača u odlučujućem setu, odmah na startu je napravio brejk za 3:0, da bi ključan korak ka pobedi napravio osvajanjem petog gema za 4:1 koji je trajao duže od 10 minuta. Španac je u tom gemu doživeo neugodan pad i posle njega više nije imao snage da se vrati u meč.