ATP

Pobednički povratak Rafaela Nadala u Barseloni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 18:20
Rafael Nadal igrao je takmičarski tenis posle 103 dana Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Rafael Nadal igrao je takmičarski tenis posle 103 dana

Pobednički povratak Rafaela Nadala. "Kralj šljake" je na prvom svom meču još od 5. januara, na startu turnira u Barseloni pobedio Italijana Flavija Kobolija 2:0 (6:2, 6:3) i u drugom kolu igraće protiv četvrtog nosioca De Minora. Iako je Rafa 644. igrač na ATP listi, a Italijan 62, videlo se od starta da je Španac zdravstveno dobro i da je vredno i marljivo trenirao, ali i birao podlogu (šljaka) koja mu savršeno odgovara.

U prvom setu se Rafa zagrevao tokom prva tri gema, ali od četvrtog, kada je iskoristio treću brejk loptu, počeo je da melje Italijana, koji je načinio preko 30 neiznuđenih grešaka. Imao je Nadal problema samo u šestom gemu, kada je spasio četiri brejk lopte, da bi drugim brejkom dobio set 6:2.

 

 

Punio se Nadal samopouzdanjem, mnogo toga mu je polazilo za rukom s obzirom da dugo nije igrao (čak 103 dana), mada je bilo i nekih njemu nesvojstvenih grešaka što je opet posledica četvoromesečne pauze. Poveo je u drugom setu 2:0, ali je onda izgubio svoj servis. To italijanski teniser nije iskoristio jer je slabo servirao pa je Rafa povratio brejk prednosti. I lako priveo meč kraju.